Het terras van de buren

In 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur wandelen had gestuurd. Het terras hoorde volgens het Burgerlijk Wetboek niet thuis op die plaats, maar een eis tot afbraak van het terras vond de rechtbank van Tongeren misplaatst. Dat de gebelgde buur schade leed was bovendien niet bewezen.

Geplaatst in Geen categorie.