Ik zie nie gère zijn duivenkot

Het stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de rechtbank, maar de duivenmelker van zijn kant toonde een foto van het duivenkot met afgebladderde lakverf. Toen al was de duivenliefhebber 45 à 50 jaar. Hij speelde al sinds 1969 met de duiven en daarvoor speelde zijn vader al vanaf 1912. Op dezelfde plaats. Van een bouwmisdrijf omwille van een illegaal duivenkot kon dus geen sprake zijn.

Geplaatst in Geen categorie.