Een afzetter is geen dief en geen bedrieger

Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed wetende dat hij het taxigeld – totaal 1.132,90 euro – niet kon betalen. Aan het “limousinegedrag” kwam pas een einde toen de taxichauffeur het welletjes vond omdat zijn klant voor betaling telkens verwees naar zijn boekhouder.

Geplaatst in Geen categorie.