Begrafenis met omweg

Wat de laatste wensen van moeder waren, wilde de vrederechter van Leuven weten van de kinderen van een Marokkaanse vrouw, die op negentigjarige leeftijd stierf op de palliatieve dienst van de KU Leuven. Dat zij een graf kreeg in België, antwoordde de dochter. Dat de kinderen geen ruzie maakten, wist de zoon. Een maand na haar dood stonden broer en zus voor de vrederechter. De zoon had het stoffelijk overschot naar Charleroi laten overbrengen, naar de Islamitische Uitvaartvereniging van België, voor repatriëring naar Marokko. De dochter wilde haar moeder begraven op de parkbegraafplaats van Kessel-Lo, op het perceel ingericht als moslimbegraafplaats. Samen met haar man was moeder vijftig jaar geleden uitgeweken naar België. Ze bleef er en zag er haar kinderen en kleinkinderen opgroeien.

Geplaatst in Geen categorie.