Pop-up paaltjes

Dat verzinkbare paaltjes op de rijbaan naar boven komen op het ogenblik dat een auto erover rijdt, is niet normaal. Tot die slotsom kwam de politierechter van Brugge nadat hij zich weer eens moest buigen over het systeem van verzinkbare paaltjes na een verkeersongeval met blikschade. Het ging om een ongeval in Knokke-Heist en de politie tekende op dat een autobestuurder wellicht een andere autobestuurder volgde die een elektronische badge had om het paaltje te bedienen. De palen zouden terug omhoog gekomen zijn toen de bestuurder mét badge was gepasseerd. De politierechter oordeelde dat de gemeente Knokke-Heist moest opdraaien voor de schade aan de auto van de chauffeur zonder badge. Aan zelfrijzende paaltjes hoef je je als chauffeur niet te verwachten. Ook omdat de paaltjes niet waren aangekondigd, aldus de politierechter. Er stond alleen een bord dat fietsers en bromfietsers toeliet en een tekst ‘uitgezonderd laden en lossen van 22u00 tot 10u30 en uitgezonderd rijwielen’. Een toegangsverbod was er niet. Voor een politierechter blijven de paaltjes een wonder op de weg, al neemt de verspreiding van deze elektronische paddenstoelen toe. En met wonderen moet een chauffeur geen rekening houden.

Geplaatst in Geen categorie.