Fietsen tegen stress

Op de website www.1000km.be van Kom op tegen Kanker las een bedrijfsleider dat één van zijn vrouwelijke bedienden deelnam aan ‘Fietsen tegen Kanker’. Bewondering, maar vooral verwondering bij de werkgever omdat de dame zich vier dagen eerder ziek had gemeld. Blijkbaar was ze onwel en had ze darmklachten. Duizend km fietsen en arbeidsongeschiktheid gaan niet samen, vond de werkgever en er volgde prompt een ontslag om dringende reden. De dame vocht het ontslag aan en eiste een ontslagvergoeding. Het arbeidshof van Brussel onderzocht de omstandigheden van het ontslag en stelde vast dat de dame deelnam aan 250 km en niet aan 1000 km. Het ging om een vierdaags event tijdens een lang weekend. De dame kon de afstand dus ook op een vrije dag hebben gereden. Haar ziekte was volgens eigen zeggen een gevolg van stress en haar arts bevestigde dat ze al voor haar ziekteverlof medisch gevolgd werd in haar fietstraining. Fysieke inspanningen kunnen een weldoende invloed hebben op mentale aandoeningen en brachten haar herstel niet in gevaar. Het arbeidshof wees er ook op dat de werkgever geen controledokter inschakelde, niet naging wat de sponsortocht eigenlijk inhield en zijn medewerkster ook niet om uitleg had gevraagd. Vandaar dat de dame volgens het arbeidshof ten onrechte op staande voet was ontslagen. Waarmee ook nog eens werd bevestigd dat fietsen gezond is…

Geplaatst in Geen categorie.