Dankbaar om een deuk

Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei ze dat ze niets met de bluts te maken had. Van de rechters in Tongeren kreeg de dame gelijk. Het was woord tegen woord en de schade (726 euro) was volgens de rechters te laat vastgesteld. Een glimlach bij de dame, maar haar verzekeringsmaatschappij betaalde het gelag. De beroepsrechter in Tongeren veroordeelde de maatschappij immers tot een bedrag van 20.750 euro omdat ze niet gepast en tijdig reageerde op een verzoek tot schadevergoeding van de man. Wie schade lijdt en bij de verzekeringsmaatschappij van de dader aanklopt, moet immers van die maatschappij binnen de drie maanden vernemen waarom zij de schade niet wil betalen. Na die drie maanden moet de verzekeringsmaatschappij automatisch 250 euro per dag betalen dat haar antwoord uitblijft.

Het ‘slachtoffer’ telde het aantal dagen en rekende zich rijk. Terecht dus volgens de rechter, die hem 20.750 euro toekende. De ene deuk is de andere niet.

Posted in Geen categorie.